9. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiiemaa: Eesti võiks kerjamise lõpetada

Foto: Andres Haabu
Tarkvarafirma Erply asutaja Kristjan Hiiemaa arvates peaks Eesti lõpetama julgeoleku kerjamise Washingtonis.

“Mu hea sõber Kuldar Väärsi Milremist just demos oma sõjatehnikakomponente ja automaatselt liikuvaid tankroboteid. Selle asemel, et läheks nüüd neid kusagile välismaale müüma, võiks Eesti riik kiire tellimuse teha ja hakata ise tööle,” rääkis Hiiemaa. “Ei saa enam kerjata julgeolekut, see võib hakata otsa lõppema. Milleks seda maksu makstakse, kui peame ikka käima Washingtonis endale julgeolekut kerjamas?”

Hiiemaa sõnul algab Trumpi võiduga lähiajaloo suurim katse. “Ameerika läheb põhimõtteliselt nagu start-up'iks. Trumpil on mingi mõte, tuleb ja disruptib kogu eliidi ära. Täiesti okei. Toob totaalse murrangu,” ütles Hiiemaa. “Enamik start-up'e plahvatab, mõni jääb ellu. Elame-näeme.”

Hiiemaa arvab, et Ameerikas häirib Trumpi võit enim seni püsinud eliiti. 

Loe pikemalt Äripäevast.

Autor: Marge Väikenurm, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755