2. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bitcoin alustas aastat lennukalt

Foto: Pixabay
Bitcoin alustas uut aastat lennukalt ning krüptovaluuta hind ületas 1000 dollari piiri, vahendab MarketWatch.

Esmaspäeva varahommikul jõudis bitcoini hind 1013 dollarini, selgub Coin Market Capi andmetest. Teised suured bitcoini vahetusbörsid – Bitfinex, Kraken ja Coinbase – teatasid 1000 dollari piiri ületamisest juba pühapäeval, selgub Bitcoin.comi raportist.

Krüptovaluuta kallines 2016. aastal üle 100 protsendi ja viimati kauples bitcoin nii kõrgel 2013. aasta novembris. Praeguseks on bitcoini turuväärtus kasvanud 16 miljardi dollarini. Mõned eksperdid usuvad, et selle hind võib sellel aastal tõusta lausa 3000 dollarini.

Analüütikud on hinnatõusu põhjendanud mitmete asjaoludega. Nende hulka kuuluvad näiteks Hiina kapitalikontrollid ning Suurbritannia ja USA poliitilise ebastabiilsuse suurenemine. Bitcoini toetajad ütlevad, et tarbijad ja ettevõtted aktsepteerivad krüptovaluutat järjest enam.

Bitcoini hind sai kiirema hoo sisse pärast USA presidendivalimisi, mis pani dollari tugevnema. Kõige enam on krüptovaluutat kokku ostnud hiinlased, kes tahavad ennast kaitsta jüaani odavnemise eest.

Allikas: Äripäev

Autor: Mait Kraun, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755