Autor: ITuudised.ee • 28. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Starship Technologies ja Tallinna Tehnikaülikool sõlmisid tehnoloogiaalase koostöölepingu

Foto: Edmond Mäll (TTÜ)
Täna, 28. veebruaril sõlmiti TTÜ innovatsiooni- ja ettevõtluskeskuses Mektory kullerrobotite tootja Starship Technologies ja Tallinna Tehnikaülikooli vahel koostööleping, mis põhineb ühistel tehnoloogiaalastel huvidel.

Koostöö ehitatakse üles kolmes valdkonnas: tehnoloogiaõigus, teadus- ja arendustegevus ning õppetöö. Viimase näitel kaasab TTÜ enda “Tootearenduse ja robootika” programminõukoja töösse ka Starship Technologies esindaja, mis võimaldab ettevõttel otseselt mõjutada TTÜ õppeprogrammi arengut ja toimimist ning toob kaasaegse tehnoloogiaettevõtluse uutele tudengitele ja õppejõududele oluliselt lähemale.

“Starship on suures osas Eestis tekkinud teadmistest, kogemusest ja kapitalist sündinud ettevõte ning selle koostööleppe läbi avaneb meil võimalus seda plahvatuslikku arengut, mida iseliikuvate ja autonoomsete robotite valdkond juba lähitulevikus pakub, rohkem Eestiga siduda, et kogu riik sellest rohkem osa saaks. Soovime õppida koostöös Tehnikaülikooliga tulevikutehnoloogiate rakendamisega kaasnevalt uute toodete ja teenuste head reguleerimist - see on teadmine, mille järele janunevad paljud riigid, kes on valmis uusi tehnoloogiaid ühiskonna hüvanguks katsetama. Mõistagi tahame arendada ka vastastikuselt kasulikku teadus- ja arendustööd ning lõpuks toetada üksteist niivõrd maistes küsimustes nagu igapäevane õppetöö ülikoolis ja meie enda spetsialistide täiendõpe,” ütles Starshipi asutaja ja juht Ahti Heinla.

“Tallinna Tehnikaülikooli jaoks tähistab leping selget suunavõttu tulevikutehnoloogiate uurimisele ja arendamisele ning tihedamale koostööle kodu- ja välismaise ettevõtlusega. Loodame koostöös Starship’iga arendada kõige laiemal alusel robotite ja inimeste koostöökeskkonda, pakkudes selles valdkonnas üleilmset eeskuju,” sõnas Tehnikaülikooli rektor akadeemik Jaak Aaviksoo.

Lepingu allkirjastasid Tehnikaülikooli innovatsiooni ja ettevõtlussuhete prorektor Tea Varrak ning Starshipi tegevjuht Ahti Heinla.

Starship Technologies on tehnoloogiaettevõte, mis arendab täiesti uut tehnoloogiat, mille rakendamine toob kaasa tarbijaid ja kohalikku ettevõtlust toetava revolutsiooni nn viimase kilomeetri pakiveoäris. Ettevõtte asutasid Ahti Heinla ja Janus Friis 2014. aastal. Varasemalt on nad uute tehnoloogiate loomisega ümberkorraldanud  kaks suurt tööstust – telekommunikatsioonisektori Skype’i abil ja muusikatööstuse KaZaA toel.

Tallinna Tehnikaülikool on kaasaegne tehnoloogiaülikool, mille tugevus peitub tehnika-, loodus-, täppis-, sotsiaal- ja terviseteaduste sünergias. TTÜ vastutab eelkõige inseneride ja tehnikateadlaste järelkasvu tagamise eest Eestis.

Ülikoolis on 700 õppejõudu ja rohkem kui pooltuhat teadustöötajat, TTÜ vilistlaste arv ulatub 70 000-ni. Rohkem kui 50 hektaril laiuv TTÜ linnak hõlmab 72 ehitist. Üliõpilastele pakutakse suurepärast tudengi- ja kultuurielu, ülikooli majutus- ja sportimisvõimalused on ühed paremad Põhja-Euroopas.

Foto: Edmond Mäll
Foto: Edmond Mäll
Foto: Edmond Mäll
Foto: Edmond Mäll
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755