Autor: ITuudised.ee • 8. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Helmes omandas osaluse EstateGurus

Foto: Meeli Küttim
Ida-Euroopa üks suurimaid tarkvaraarendusfirmasid Helmes AS omandas väikeosaluse ühisrahastusplatvormis EstateGuru.

„EstateGuru on aastast 2014 oma enam kui 6200 investoril aidanud teenida keskmiselt 13 % aastast intressitulu ning üheks meie platvormi esimestest investeerijatest oli tarkvarafirma Helmes juht ja omanik Jaan Pillesaar. Helmese kaasamine EstateGuru osanike ringi tähendab meie jaoks peale finantsvahendite kaasamise ka võimalust teha tulevikus tihedamat koostööd platvormi edasiste arenduste osas ning laienemisel välisturgudele. EstateGuru on täna kogu tehnoloogia välja arendanud ettevõtte siseselt. Hea on teada, et võime tulevikus arendusotsuste tegemisel nõu küsida ühelt IT valdkonna tipptegijalt,” kommenteeris tehingut EstateGuru asutaja ning partner Marek Pärtel.

“EstateGuru pakub investoritele mitmekesiseid kinnisvaraga tagatud investeerimisvõimalusi, muudab investeerimisprotsessi investorile usaldusväärseks ning investeeringute juhtimise kiireks ja mugavaks. Lähiähiajal alustame suuremat kapitali kaasamise ringi uutele turgudele sisenemiseks,“ lisas Pärtel.

Helmes on Eesti üks tuntumaid tarkvaraettevõtteid. Helmese peamised kliendid on suured rahvusvahelised ettevõtted ning Helmese poolt disainitud ja arendatud tarkvara töötab täna enamikes maailma riikides.

Helmese juhatuse esimees Jaan Pillesaar kommenteeris osaluse omandamist järgmiselt: “Tagatisega laenud on hea instrument lühema-ajalises investeerimisvaates. Oleme EstateGuru platvormil investeeringuid teinud veidi üle kahe aasta ning see on andnud meile kindluse meeskonna usaldusväärsuse ning tarkvara ja äriprotsesside toimivuse osas. Selle teadmise pealt tegime poolte kokkuleppel väikese investeeringu ka EstateGuru osakapitali. Kuna EstateGuru kasvab rahvusvaheliselt ja Helmesel on juba lai rahvusvaheline kogemus, siis ma näen, et EstateGurul võib meist olla strateegilises vaates kasu."

EstateGuru on Skandinaavia üks suurimaid kinnisvaralaenude ühisrahastusplatvorme, mille enam kui 6200 investorit 39-st riigist on tänaseks teeninud juba üle 760,000€ intressitulu. Väljastatud laene on üle 18 miljoni euro, sealjuures suurimad investeerimisportfellid ületavad 1 miljoni euro mahu. Laenud on kinnisvaraga tagatud, laenuandjate tausta kontrollitakse hoolikalt ning seetõttu ei ole platvormi investorid kaotanud Estateguru tegutsemisaja jooksul mitte ühtegi eurot.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755