Autor: ITuudised.ee • 21. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tarkvarafirmade suvekoolidesse pääsemiseks peab end juba talvel kirja panema

Foto: Pixabay
Eesti IT-firmad korraldavad programmeerijatele leidmiseks ülipopulaarseid suvekursusi. Eesti ühe suurema tarkvarafirma Helmese suveülikoolis soovis mullu osaleda 400 inimest ning tänavu lõpeb kümnele kohale kandideerimine juba märtsis.

Helmese juhi Jaan Pillesaare sõnul on Eesti IT-sektoril rohkem tööd, kui tööjõudu ning IT-firmad korraldavad ise intensiivtreeninguid, et noored talendid endale napsata. “Riiklikust koolitustellimusest ei piisa, peale Helmese korraldavad suvekoole ka teised suuremad IT-firmad Nortal, Net Group ja Tieto ning kandidaate hakatakse sõeluma juba pool aastat varem,” lisas Pillesaar.

Tema sõnul on Eestis praegu huvi IT-õppe vastu väga kõrge, sest näiteks novembris lõpetas Tartu Ülikooli täiendõppekursuse “Programmeerimisest maalähedaselt” üle 1100 inimese.

Helmes võtab oma suvekooli kümme inimest, kellest enamusele tehakse ka tööpakkumine. Nii on kahe aastaga leitud 15 uut töötajat. IT-firma intensiivtreeningul osalemiseks peaksid Pillesaare kinnituselt inimesel olema algteadmised programmeerimisest, sest kandideerimiseks tuleb lahendada tehniline ülesanne. "Kindlasti on see esimeste kursuste õpilaste või muidu huviliste jaoks väga hea võimalus tugevas firmasse jalg ukse vahele saada,” rääkis Pillesaar.

Helmese Bootcamp nime kandev suveülikool on intensiivne täistööajaga programm, millel osalemise eest maksab firma ka 500 eurot stipendiumit. “Tulevasi IT-spetsialiste toetavad mentorid ning kohe esimesel nädalal hakatakse reaalsete ülesannetega pihta. Igal tarkvarafirmal on oma arendusmetoodika, meil suudavad suveülikooli osalised juba paari nädalaga töötava süsteemi luua. See on tegelikult väga suur asi – vananenud tarkvaratehnoloogiate abil ei jõuta paari kuuga paberimäärimisest kaugemale,” lisas Pillesaar. 

“Kuna kliendid on üldjuhul rahvusvahelised, siis toimub praktikaprogramm inglise keeles. IT-töö sobib hästi ka liikumispuudega inimestele, sest kõik võimalused ja ligipääsud on ratastooli kasutamiseks olemas,” julgustas Pillesaar.

Helmese suveülikool toimub Tallinnas 31. juulist 25. augustini. 2015. aasta Bootcampile kandideeris 200 ning aasta hiljem juba 400 inimest.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755