Autor: ITuudised.ee • 24. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestlased ostavad aina vähem ja kallimaid mobiiltelefone

Tele2 müügi- ja turundusdirektor Kristjan Seema
Foto: Erakogu
Turu-uuringufirma GfK Retail & Technology andmetel müüdi mobiiltelefone Eesti jaemüügis aprillikuus võrreldes eelmise aasta sama ajaga pea 13% võrra vähem. Seevastu mobiiltelefonide müügikäive kasvas eelmise aasta aprilliga võrreldes siiski 2,4%.

GfK statistika järgi müüdi Eesti jaemüügis aprillikuus 27 100 mobiiltelefoni, aasta tagasi müüdi 31 100 telefoni. Mobiiltelefonide müügikäive ulatus tänavu aprillis 7,9 miljoni euroni, aasta tagasi oli see 7,8 miljonit eurot.

Tele2 müügi- ja turundusdirektori Kristjan Seema sõnul selle aasta Eesti jaeturu mobiiltelefonide müük võrreldes eelmise aastaga jätkuvalt langeb ja seega ei saa kogu 2017. aasta telefonide müügiprognoosides optimistlik olla.

83% aprillis Eesti jaeturul müüdud mobiiltelefonidest olid GfK statistika järgi nutitelefonid, kokku müüdi 22 400 nuti- ja 4700 nuputelefoni. „Aprillis kasvatas Tele2-s oma turuosa Samsung, kuna eestlased võtsid üle ootuste hästi vastu Samsungi uue lipulaeva Galaxy S8,“ ütles Seema. Ta lisas, et üllatuslikult on nuputelefonide müük olnud tänavu aastal stabiilne ja pigem väikses tõusus.

Tele2-s olid Seema sõnul populaarseimad brändid Huawei, Samsung ja Sony. „Menukaimateks nutitelefonideks osutusid Huawei Y5 II ja P9 Lite, Sony Xperia E5 ja Samsung Galaxy J3,“ ütles Seema.

Seema hinnangul ostavad eestlased võrreldes mullusega küll vähem mobiiltelefone, kuid nende selge eelistus on kallimad ja tehniliselt võimekamad mobiiltelefonid. Telefonide keskmine ostuhind jätkas kasvutrendis ka aprillis, tõustes rohkem kui 17%. GfK andmetel oli aprillis jaemüügiturul mobiiltelefoni keskmine ostuhind 293 eurot, Tele2 klient maksis telefoni eest keskmiselt 218 eurot.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052