5. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti e-tervise edulood toodi eeskujuks Saksamaa suurimal tervishoiu konverentsil

Connected Health klastri juht Külle Tärnov
Foto: Connected Health
23.-24. mai toimus Saksamaal Warnemündes tervisemajanduse digitaliseerimise konverents Gesundheitswirtschaft 2017, kus käis oma parimaid praktikaid jagamas ka Eesti tervisetehnoloogia klaster Connected Health.

“See on meile väga oluline kompliment, et Eesti tervisetehnoloogia klaster kutsuti Saksamaa suurimale tervisevaldkonna konverenstile partneriks. Meie e-tervise saavutusi toodi eeskujuks üle 30 korra kahe konverentsipäeva jooksul, jagasime oma kogemusi nii avaliku sektori, eraettevõtete kui ülikoolide vaates” kommenteeris konverentil osalemist Connected Health klastri juht Külle Tärnov.

Saksamaa suurim tervishoiuteenuste konverents toimus juba 13 korda ning tõi kokku ligi 600 eksperti teaduse, äri ja juhtimise valdkondadest ning avalikust sektorist. Konverentsi avasid oma etteastetega Eesti e-teenuste arengu ja innovatsiooni asekantsler Ain Aaviksoo ning Connected Health klastri juht Külle Tärnov.

Ürituse eesmärgiks oli vaadata terviseteenuste tulevikku, kus nii inimesed kui teenused liiguvad üha enam digitaalsesse maailma. Tegemist on Saksamaa jaoks suure väljakutsega, mis vajab tegelemist mitme küsimusega nagu: kuidas digitaliseerimine mõjutab töötegemist? Kuidas hetke majandus soodustab teadusele ja arengule suunatud ettevõtete tekkimise kasvu? Millised võiksid olla tagajärjed meditsiinipraktikates ja haiglates teenuste digitaliseemirimisel? Kuidas on patsiendi andmed ja õigused kaitstud?

“Saksamaa on eestlastele suur ja vaikselt avanev turg ning digilahendused on oodatud. Esimesed e-tervise ettevõtted, kes peavad koostööläbirääkimisi, on Nortal ja Dermtest” lausus Tärnov.

Eesti poolt osalesid konverentsil Connected Health klaster koostöös EASi, SOMi, Tallinna Tehnikaülikooli ja Tartu Biotehnoloogia Pargiga ning ettevõtetest olid esindatud Nortal ja Dermtest.

Connected Health klaster on 2017. aastal ka varasemalt tutvustanud Eesti kogemusi ja ettevõtteid e-tervise vallas Saksamaal, väisates conhIT messil Berliinis ja Gesundheit4.0 Metropolitan regiooni seminaril Göttingenis.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052