Autor: ITuudised.ee • 26. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suvel algavad ulatuslikud võrguehitustööd

Foto: Pixabay
Tele2 alustab suvel ulatuslike võrguehitustöödega, mille käigus rajatakse Eestisse kokku 434 uut tugijaama, neist 213 Harjumaale. Uute tugijaamadega katab mobiilioperaator sel aastal 99% riigist 4G võrguga.

Tele2 raadiovõrgu juhi Tanel Sarri sõnul on selle aasta võrguehitustööde eesmärk katta kogu Eesti 4G võrguga ning veelgi suurendada interneti kiirusi ja mahte.

„Tänavu ehitame 100 tugijaama rohkem kui mullu. Uute tugijaamade lisandumisega jõuame punkti, kus 4G võrgu leviala on 2G ja 3G omast parem. Tehnilise Järelvalve Ameti andmetel on Tele2 võrgu keskmine allalaadimiskiirus praegu 52,5 megabitti sekundis ja 4G võrgu katvus 96%. Eesmärk on lisada uute sageduskihtidega mahtu eelkõige probleemsematesse piirkondadesse ja selle kaudu kahe- või kolmekordistada keskmist mobiilse interneti kiirust. Linnades suurendame piirkonniti maksimaalset allalaadimiskiirust kuni 375 megabitini sekundis ja maapiirkondades kuni 225 megabitini sekundis,“ rääkis Sarri.

Sarri sõnul toimuvad suurimad võrguehitustööd Tallinnas ja Harjumaal, kus mobiilse interneti kasutusmahud on hüppeliselt kasvanud.

„Harjumaal katame suuremaid kiirusi võimaldava sageduste liitmise tehnoloogiaga rohkem kui 90 protsenti Tallinnast ja kõik suuremad asulad. Võrguarendustööde tulemusena kasvab keskmine interneti kiirus nii Tallinnas kui ka selle lähiasumites kaks kuni kolm korda,“ ütles Sarri.

Mujal Eestis keskendutakse sel aastal samuti 4G leviala laiendamisele ja interneti kiirust suurendavale sageduste liitmisele.

Tehniliste Järelvalve Ameti interneti kiiruste mõõtmistulemuste järgi arendas Tele2 mobiilioperaatoritest oma võrku eelmisel aastal kõige rohkem. Aastaga suurendas Tele2 allalaadimiskiirust 40,19% ehk keskmiselt kuni 52,5 megabitini sekundis. Lisaks kasvatas TJA andmetel Tele2 enim 4G võrgu katvust, mis suurenes 12,5%, ulatudes tänavu aasta alguses 96%-ni.

2017. aastal püstitatavad tugijaamad maakondade kaupa

Harjumaa
213 uut jaama
Tartumaa49 uut jaama
Pärnumaa40 uut jaama
Ida-Virumaa27 uut jaama
Lääne-Virumaa18 uut jaama
Jõgevamaa16 uut jaama
Viljandimaa15 uut jaama
Saaremaa15 uut jaama
Põlvamaa12 uut jaama
Võrumaa11 uut jaama
Järvamaa10 uut jaama
Hiiumaa7 uut jaama
Raplamaa6 uut jaama
Läänemaa5 uut jaama
Valgamaa4 uut jaama

 

 

 

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755