ITuudised.ee  • 2 veebruar 2018

Majandustulemused: Tele2 kasumlikkus kasvas 4,3%

Tele2 müügi- ja turundusdirektor Kristjan Seema  Foto: Erakogu

Tele2 Eesti 2017. aasta müügitulu ulatus 76 miljoni euroni, kasvades aasta varasema perioodiga võrreldes 4%. Ettevõtte EBITDA ehk kulumieelne ärikasum kasvas aastaga 4,3%, ulatudes 18,5 miljoni euroni, teatas ettevõte.

Müügitulu ja ärikasumi kasv saavutati Tele2 Eesti müügi- ja turundusdirektori Kristjan Seema sõnul erinevate tegurite koosmõjul. „Eestlaste internetikasutus välismaal kasvas möödunud aastal 760%.  Ainuüksi juulikuu jooksul rändluses tarbitud mobiilse andmeside maht ületas terve 2016. aasta välismaal tarbitud kogumahu,“ nentis Seema. Ta lisas, et superministeeriumi ühishoonesse kolinud nelja ministeeriumi ja nende allasutuste sideteenuste ühishanke võit kasvatas märkimisväärselt Tele2 turuosa avalikus sektoris.

Tele2 jaoks on oluline muuta tehnoloogia innovatsioon kliendi kasuks. „Tõime esimesena Eestis turule toote, mille müük ja teenindus toimub ainult internetis. Oleme digitootega Snäpp täielikult tabanud tarbija ootusi – teenus on lihtne, hinnad läbipaistvad, puuduvad tähtajalised lepingud ja kõik toimingud saab teha veebis. Tõstsime uuendusliku lähenemisega teenuste müüki internetis kolmekordselt võrreldes 2016. aastaga,“ selgitas Seema innovaatilise teenuse olemust.

„Möödunud aastal viisime lõpule ettevõttesisese müügi- ja arveldussüsteemide uuendamise, mis võimaldab olla paindlikum tootearenduses ja teenindada kiiremini kliente. Lõpetasime ulatuslikud võrguehitustööd ja laiendasime 4G leviala, püstitades üle Eesti rohkem kui 400 uut tugijaama,“ sõnas Seema ja lisas, et tänavu on fookuses 5G võrgu ettevalmistused, digitaalsete teenindus- ja müügikanalite arendamine ning ärisegmendis näeme võimalust kaasajastada ettevõtete tänaseid sidelahendusi.

Jaga lugu:
Seotud lood
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Indrek Kald
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Äripäeva reklaamiosakond
Äripäeva reklaamiosakondTel: 6670 105
Mari Sarapuu
Mari SarapuuIT konverentside programmijuhtTel: 5372 1821