Autor: ITuudised.ee • 2. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Majandustulemused: Tele2 kasumlikkus kasvas 4,3%

Tele2 müügi- ja turundusdirektor Kristjan Seema
Foto: Erakogu
Tele2 Eesti 2017. aasta müügitulu ulatus 76 miljoni euroni, kasvades aasta varasema perioodiga võrreldes 4%. Ettevõtte EBITDA ehk kulumieelne ärikasum kasvas aastaga 4,3%, ulatudes 18,5 miljoni euroni, teatas ettevõte.

Müügitulu ja ärikasumi kasv saavutati Tele2 Eesti müügi- ja turundusdirektori Kristjan Seema sõnul erinevate tegurite koosmõjul. „Eestlaste internetikasutus välismaal kasvas möödunud aastal 760%.  Ainuüksi juulikuu jooksul rändluses tarbitud mobiilse andmeside maht ületas terve 2016. aasta välismaal tarbitud kogumahu,“ nentis Seema. Ta lisas, et superministeeriumi ühishoonesse kolinud nelja ministeeriumi ja nende allasutuste sideteenuste ühishanke võit kasvatas märkimisväärselt Tele2 turuosa avalikus sektoris.

Tele2 jaoks on oluline muuta tehnoloogia innovatsioon kliendi kasuks. „Tõime esimesena Eestis turule toote, mille müük ja teenindus toimub ainult internetis. Oleme digitootega Snäpp täielikult tabanud tarbija ootusi – teenus on lihtne, hinnad läbipaistvad, puuduvad tähtajalised lepingud ja kõik toimingud saab teha veebis. Tõstsime uuendusliku lähenemisega teenuste müüki internetis kolmekordselt võrreldes 2016. aastaga,“ selgitas Seema innovaatilise teenuse olemust.

„Möödunud aastal viisime lõpule ettevõttesisese müügi- ja arveldussüsteemide uuendamise, mis võimaldab olla paindlikum tootearenduses ja teenindada kiiremini kliente. Lõpetasime ulatuslikud võrguehitustööd ja laiendasime 4G leviala, püstitades üle Eesti rohkem kui 400 uut tugijaama,“ sõnas Seema ja lisas, et tänavu on fookuses 5G võrgu ettevalmistused, digitaalsete teenindus- ja müügikanalite arendamine ning ärisegmendis näeme võimalust kaasajastada ettevõtete tänaseid sidelahendusi.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755