27. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kristjan Hiiemaa: Eesti inimesed reguleeritakse üle

Foto: Eiko Kink
Kassa- ja laotarkvaraettevõtte ERPLY juht ja asutaja Kristjan Hiiemaa tundis 10. Danske Liidrite Foorumil rääkides muret, et Eesti inimesed reguleeritakse üle.

„Eestis on oht, et tehakse kasvõi ühe indiviidi jaoks spetsiaalne seadus. Mul on hirm, et kogu power juhtimisse on liigne, inimesed reguleeritakse üle. Riik võiks pigem tegeleda ettevõtluse arendamisega piirkondades, kus seda vaja on, nt Ida-Virumaal,“ lisas Hiiemaa.

Hiiemaa sõnul on Eestis puudus vajalikul tasemel oskustega IT-spetsialistidest. Lihtsamad tööd saab tehtud, kuid neid oskuseid, mida enim vaja, on inimestel vähe. Riik peab enam panustama, et erinevad piirkonnad oleksid paremini ühendatud. Hea näitena tõi ta välja Tartu ja lähiriikidest Soome, negatiivsena Ida-Virumaa kõrval Haapsalu, kus raudtee olemasolu aitaks inimesi väga.

26. aprillil toimunud Danske liidrite foorumil „Masterplan“ keskenduti viiele märksõnale: ambitsioonikus, kultuur, areng, tulevik.

IT-spetsialistide vajakajäämisest ja sellest tulenevast kriisist

räägivad ettevõtjad ja eksperdid

konverentsil IT-tööjõukriis. Kuidas leida parim IT-töötaja oma firmasse?

Kes on selles osas 12. mail mõtteid kogumas? vt SIITSelline ekspertide mõttevahetus pakub huvi?Soovin tutvuda programmiga ja registreerida!  

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755